Kartoituskäynnillä pääset katsomaan, miltä kotisi viemärissä näyttää

Sinä näet kodissasi asiat, jotka kertovat elämäsi tarinaa. Me autamme sinua näkemään, kuinka elämä näkyy kotisi taloteknisissä järjestelmissä. Miksi tämä on tärkeää? Koska toimintakuntoinen talotekniikka on elinvoimaisen omakotitalon sydän.

Jos tunnet pienintäkään epävarmuutta kotisi viemärijärjestelmän kunnosta, olemme täällä sinua varten. Kartoitamme kotisi viemärijärjestelmän kunnon viemärikuvauksen avulla, jotta kotisi elinkaaren jatkuvuus on varmaa ja sinun ei tarvitse jättää asioita arvailun varaan.

Viemärin kuvausta voi kuvitella putkiston terveystarkastuksena. Paikallinen asiantuntijasi saapuu kotiisi sovittuna ajankohtana ja tekee havaintojen perusteella arvion viemärisi nykykunnosta. Viemärikuvauksen jälkeen tiedät, kuinka putkistosi voi juuri nyt. Ajankohtaisen kunnostustarpeen löytyessä kerromme sinulle, kuinka voimme auttaa kotisi viemärijärjestelmää toimimaan paremmin.

Kestääkö viemärisi kameran tarkastelua?

Betoni-, valurauta- ja muoviviemäreille on määritelty hieman toisistaan eroavat käyttöiät. Näissä eri viemäriputkimateriaaleissa on tyypillisiä haasteita, jotka huomioimme kotisi viemärijärjestelmän kuntokartoituksessa. Betonisesta pohjaviemäristä saattaa löytyä pihakasvien juuria, kun taas valurautaviemärin seinämiin on voinut kertyä piikkimäistä ruostekertymää. Muoviviemäreiden heikkoutena sen sijaan on lasittuminen sekä liitoksien vauriot. Näitä viemäriputken kunnon heikkenemiseen viittaavia merkkejä pystymme tutkimaan viemärikameran avulla.

Ennen kuin sukellamme viemärisi syövereihin kameralla, haluamme muodostaa yleiskuvan siitä, millainen putkisto kotisi lattian alla mutkittelee. Tärkeää onkin tietää, mitä materiaalia kotisi putkisto tarkalleen on ja oletko mahdollisesti jo uudistanutkin joitain osia viemäristä.

 

Seuraa suoraa lähetystä viemärisi sisältä

 

Kun huolellinen tutustuminen kotisi putkistoon on tehty, voimme seuraavaksi ottaa näköyhteyden viemärin sisään. Kartoituskäynnillä emme tee viemärikuvauksesta tallenteita, jonka vuoksi haluamme aina varmistaa, että sinä ja mahdollinen toinen kodin omistaja on paikalla seuraamassa suoraa lähetystä viemäristäsi.

Viemäriputken sisään syötetään kaapelin päässä oleva kamera, joka lähettää kuvan näyttöpäätteelle. Näin pääsemme katselemaan mitä vuodet ovat viemärille tehneet. Koska kotisi viemäripisteiden käyttöaste on hyvin erilainen, kuvaamme viemärisi useammasta paikasta, kuten keittiön lavuaarista, suihkun lattiakaivosta tai viemärin tarkastusluukusta. Näin saamme selkeän ja totuudenmukaisen kokonaiskuvan viemärisi kunnosta.

Kameran tarkka kuva paljastaa, mikäli putkistoon on syntynyt reikiä tai halkeamia. Rakenteellisten vikojen sijaan putkessa voidaan havaita alkavia tukoksia, jotka saattavat vaatia pikaista puhdistusta.

 

Yhteenveto kotisi viemäristön nykykunnosta

 

On tärkeää muistaa, että jokaisen kodin viemärijärjestelmä on rakenteellisesti omanlaisensa ja käyttöaste sekä elintavat ovat erilaisia. Sen vuoksi meidän tulee tutustua kotiisi ja viemärijärjestelmäsi ominaisuuksiin perin pohjin, jotta voimme arvioida putkistosi mahdollisimman yksilöllisesti ja kertomaan sinulle, milloin viemärin uudistaminen on ajankohtaista.

Iän, materiaalin sekä kameran paljastaman kuvan perusteella annamme suosituksemme mahdollisiin tarpeellisiin jatkotoimenpiteisiin, kuten viemärin puhdistuspesuun hellävaraisella harjapesurilla tai tarvittaessa uudistukseen sukittamalla. Viemäriputket tarvitsevat myös huolenpitoa ja ennakoimalla varmistetaan viemärisi toimintakunto sekä pitkä käyttöikä jatkossakin.

 

Miksi sinun kannattaa hyödyntää maksuton viemärikuvaus?

 

  • Viemärikuvaus ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mihinkään.
  • Sinun ei tarvitse jättää asioita arvauksen varaan, kun kuvaamme viemärisi ja me kerromme asiantuntevan arviomme nykykunnosta.
  • Olemme kartoituskäynnillä vain sinua ja kotiasi varten. Voit kysyä edustajaltamme mitä vain viemärijärjestelmiin liittyen.
  • Sinä tunnet kotisi, me tunnemme suomalaisten kotien viemäriputkistot. Yhdessä löydämme ratkaisut, jotka ylläpitävät viemärisi käyttöikää.

 

Mikäli haluat hyödyntää laajan asiantuntemuksemme suomalaisten kotien viemärijärjestelmistä, ota meihin yhteyttä ja varaa maksuton viemärikuvauksesi. Olemme sinuun yhteydessä pian!

Varaa maksuton viemärin kuvaus tästä!

 

Mitä tapahtuu viemärikuvauksen jälkeen?

Noin tunnin mittaisen kartoituskäynnin päätteeksi saat asiantuntijamme arvion viemäriputkistosi nykykunnosta sekä suosituksemme mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Tavoitteemme on varmistaa viemärisi toimintakunnon ja kotisi elinvoimaisuuden ylläpito. Sen vuoksi painotamme suosituksissamme aina reagointia ajoissa.

Mikäli ajankohtainen tarve viemärin puhdistukseen tai uudistamiseen löytyy, kirjaamme sinulle selkeän tarjouksen työstämme. Hyväksyttyäsi tarjouksen pihaasi ajaakin pian reippaita työmiehiä kunnostamaan kotisi viemäriputkiston.


Tiesithän, että meiltä löytyy asiantuntijat myös omakotitalojen putki– ja sähköjärjestelmien kuntotarkastuksiin!

 

 

Kategoriat: Ajankohtaista, Viemäriremontti, Yleinen |