Käyttövesiremontti ja viemärihuolto Muuramen Kinkomaalla

Muuramen Kinkomaalla asuvan Hannu Valkeisen vuonna 1952 rakennettuun omakotitaloon toteutettiin kuusi vuotta sitten käyttövesiremontti. Siihen saakka vesi taloon oli tullut omasta kaivosta ja lämminvesivaraajasta, mutta remontin yhteydessä talo yhdistettiin kunnan vesijohtoverkkoon. Lämminvesivaraajakin vaihdettiin uuteen.
– Tuumasin, että kaivojen tyhjentäminenkin maksaa, joten muutamassa vuodessa käyttövesiremontti maksaa itsensä takaisin, kertaa Valkeinen remonttiin ryhtymistä.

Valkeinen mietti toimitusaikoja, materiaaleja ja muita remonttiin liittyviä olennaisia seikkoja ja päätyi lopulta tilaamaan remontin KotiSunilta, vaikka hänellä ei ollut kokemusta firmasta aiemmin. Remontti sujui aikataulujen mukaan, eikä aiheuttanut ylimääräisiä järjestelyjä Valkeisille. Oma kaivo oli käytössä koko remontin ajan, ja kommunikaatio työntekijöiden kanssa sujui hyvin. Myös paikat säilyivät asentajien jäljiltä siisteinä.
– Katsoimme yhdessä esimerkiksi mikä olisi paras ratkaisu viedä putket keittiöön. Asioista päätettiin yhdessä.

Viemärihuolto lopetti pulputtelut
Tämän vuoden alussa talossa oli viemärihuollon aika. KotiSunin maksuttomassa viemärikuvauksessa muovisesta viemäriputkistosta löytyi paha rasvatukos, joka oli syytä hoitaa kuntoon nopeasti.

Viemärihuollossa viemäriputket harjaan hellävaraisesti huoltoon suunnitellulla harhapesurilla ja kertynyt likajäte huuhdellaan painevedellä. Irronnut jäte imuroidaan tai poistetaan imuauton pesurilla. Kaikki tarvittavat työkalut ja muut tarvikkeet löytyvät KotiSunin asennusautosta, ja viemärihuollon voi toteuttaa yksi ihminen.

Ennen huoltoa esimerkiksi keittiön viemärissä vesi pulputteli ja allas täyttyi tiskatessa nopeasti. Huollon jälkeen pulputtelut ovat lakanneet. KotiSunin asentajat antoivat Valkeiselle myös vinkkejä viemärin avaamiseen kotikonstein.
– Pojat antoivat hyviä neuvoja. Sanoivat, että kaikkein paras homma on, kun käyttää mäntysuopaa ja lämmintä vettä.

Kaiken kaikkiaan Valkeinen on tyytyväinen KotiSunin toteuttamiin remontteihin.
– Jos vielä jotain tarpeita tulee, niin ehkä kallistun KotiSunin puoleen, hän sanoo.

Kategoriat: Ajankohtaista, Käyttövesiremontti, Kokemuksia, Viemärihuolto, Viemäriremontti |