Kokonaisvaltainen käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti Etelä-Karjalassa

Putkiremontti oli Lappeenrannassa asuvalle Olavi Timoselle huolellisen harkinnan lopputulos. Pinta-asennuksena vedetyt putket ratkaisivat omakotitalon saneeraustarpeen.
Alkuperäiset, rakenteiden sisään sijoitetut teräsputket alkoivat mietityttämään 1963-vuonna rakennetussa omakotitalossa asuvaa Timosta. Käyttöikää putkille oli kertynyt yli 50 vuotta. Putkiston kuntoa seuranneena remontti oli ollut Timosen mielessä jo pidemmän aikaa. Uusimistyyli oli kuitenkin askarruttanut paljon.
—Miten ihmeessä putkistot uusitaan, kun ovat vanhat ja rakenteiden sisässä, Timonen kertoo pohtineensa.

Laatu ja ammattitaito remontin lähtökohtina

Sopivan toteuttamistavan lisäksi saneerauksen lähtökohtana Timoselle oli löytää osaava ja asiantunteva yritys. KotiSunin siisti työnjälki naapurissa ja tuttavan suosittelut vakuuttivat Olavin.
—Naapurille tehtiin putkistosaneeraus pinta-asennuksella KotiSunin toimesta. Kävin katsomassa lopputulosta ja valmis työ oli siistin näköinen. Pohdin pinta-asennuksen olevan sopiva ratkaisu myös minulle.

KotiSun käyttää putkisaneerauksessa kansainvälisesti suuren toimijan, belgialaisen Hencon, valmistamaa komposiittiputkea sekä saman valmistajan liittimiä. Laadukas järjestelmä kestää kovassakin käytössä vuosikymmeniä. KotiSunille myönnetty 30 vuoden järjestelmätakuu vaikutti myös positiivisesti Timosen valintaan.
—Pitkä takuu toi luottamusta putkiston laatuun ja yritykseen.

Asukasystävällinen työtapa

Timosen omistamaan taloon käyttövesi- ja lämpöverkkosaneeraus toteutettiin syksyllä 2017. Saneerauksen puitteissa uusittiin myös lämpöpatterit. Useimmiten onkin suositeltavaa vaihtaa patterit lämpöverkkosaneerauksen yhteydessä. Nykyaikaiset patterit ovat energiatehokkaampia ja mahdollistavat tarkat lämpösäädöt. On myös tärkeää muistaa, että vanhojen pattereiden kohdalla on olemassa vesivahingon riski.

Saneeraus vei kokonaisuudessaan noin 4 päivää ja ennalta sovittu asennusaikataulu piti paikkansa. Asumiseen remontti ei vaikuttanut lainkaan. Asennusvaihetta Olavi kuvailee säntilliseksi ja ammattitaitoiseksi. —Asentajat saapuivat paikalle kahdella asennusautolla ja aloittivat työt täsmällisesti aamu kahdeksalta. Heillä oli silmää katsoa, mistä putket on järkevin vetää. Harvassa ovat tuollaiset nuoret miehet, joilta löytyy noin kovan luokan osaamista.

Positiivinen kokemus Timoselle jäi myös asentajien siisteydestä.
—Asennuksessa ei tehty rakenteisiin tarpeettomia reikiä eikä asentajien mukana kulkeutunut roskaa talon sisälle. Turhat työkalut ja asennustarvikkeet vietiin heti takaisin autoon, etteivät olleet tiellä, Timonen kertoo.

Urakan lopuksi KotiSunin työnjohtaja kävi vielä paikan päällä tarkistamassa asentajien työnjäljen. Toteutettu saneeraus ei tuonut käytännön eroja normaaliin arkeen ja asumiseen. Mielenrauhaa Timonen sai sitäkin enemmän. Putket ovat nyt hallinnassa ja vesivahingon mahdollisuus on suljettu pois.

Kategoriat: Käyttövesiremontti, Kokemuksia, Lämpöverkkoremontti |