KotiSun toi huolettomampaa asumista Vihtavuoreen

Torrojen omakotitalossa Vihtavuoressa toteutettiin laajamittainen käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti. Kaikki putkistot uusittiin ja vanha lämpökattila vaihdettiin uuteen. Lopputuloksena syntyi huolettomuutta ja tasaista lämpöä.

Torrot ovat asuneet Vihtavuoren omakotitalossaan sen valmistumisesta saakka. Vuonna 1963 rakennetun puolitoistakerroksisen omakotitalon putkistot olivat alkuperäisiä aina KotiSunin kanssa toteutettuun remonttiin saakka.

– Putkistot olivat alkuperäiset ja ikään kuin omaa tekoa. Olin itse siinä hanslankarina, kun alkuperäiset putket tehtiin lattian alle, Tarmo Torro muistelee.

“Uskalsi luottaa siihen, että hommahan tulee onnistumaan!”

Alkuperäiskuntoinen putkisto oli korkea aika uudistaa. Vaikka ongelmia ei vielä ollut ilmaantunut, painoi asukkaita huoli lattian alla kulkevan putkiston kunnosta.

KotiSun oli Torroille uusi tuttavuus. Yhteistyö lähti liikkeelle, kun KotiSunin suunnittelija  saapui käymään Torrojen kotona ja kertoi heille remontin mahdollisuuksista ja hyödyistä.

Yhdessä suunnittelijan kanssa asukkaat kävivät läpi, miten remontti tehdään ja millaisia materiaaleja käytetään. “Edustaja kävi täällä ja esitteli asian hyvin ja vakuuttavasti. Eihän siinä meillä ollut kahta sanaa sen jälkeen”, Tarmo naurahtaa.

KotiSun kuunteli asukkaita ja hoiti hommat reippaasti

Remontin laajuudesta huolimatta se vietiin läpi viikossa.  Torrot kiittelevät asentajia asukkaiden mielipiteiden huomioon ottamisesta.

– Jos oli toivomuksia, että mistä putkilinja vedetään, niin pojat kuuntelivat ja ottivat toivomukset käytäntöön – jos toivomus vain näytti ammattimiehen silmäänkin sopivalta, Tarmo kertoo.

Asukkaiden ei tarvinnut lähteä remontin takia karkuun, vaan arkea elettiin kuten muulloinkin. Remontin ajan asentajien kanssa oltiin kuin yhtä perhettä.

– Oli kerta kaikkiaan fiksuja ja reippaita kavereita. Niiden kanssa olisi viihtynyt pitempäänkin. Porukalla syötiinkin joka päivä tuossa samassa pöydässä. Oltiin kuin perhepiirissä.

– Joka kerta, kun johonkin tekivät reikää, niin saman tien siivosivat ja imuroivat paikat kuntoon. Ei tarvittu minkäänlaista loppusiivousta.

Ammattilaisilla myös työvälineet ovat kunnossa, Tähän asiaan oli 43 vuotta Vihtavuoren tehtaalla työskennellyt Tarmokin kiinnittänyt huomiota asennusten aikana.

– Sitä kattelin, että työkalut olivat kunnossa. Kotona voi tehdä millä vaan, mutta kun muille tekee, niin välineiden pitää olla kunnolliset. Mukava oli katsoa sellaista työntekoa!

Päällimmäinen hyöty on, että enää ei tarvitse olla levoton

Asukkaiden mieltä aika-ajoin vaivannut levottomuus putkien kunnon suhteen on nyt poissa. Kun putkisto on toteutettu pintavetona, on mahdolliset vuotokohdat tulevaisuudessa helpompi huomata.

– Ei tarvii olla levoton, että onko jossakin vuoto. Nyt sen näkee, jos jossakin on. Tuolla kun ne vanhat putket kulki lattian alla, niin eihän niistä päässyt vuotoja näkemään.

Käyttövesiputkiston lisäksi remontoitu lämpöverkko ja uusi kattila tuovat Torroille tasaisempaa lämpöä: “Mittaria kun kahtelee, niin lämpö pysyy tasaseen 21:ssä asteessa”, Tarmo toteaa.

Torrot ovat valmiita suosittelemaan KotiSunia myös muille, joita nykyisen putkiston kunto ja toiminta mietityttävät.

– Jos sillä tavalla tehdään, kun meilläkin tehtiin, niin työn laadusta antaisimme kiitosta!

Kategoriat: Käyttövesiremontti, Kokemuksia, Lämpöverkkoremontti |