KotiSunin helppo viemärihuolto ilman vesikatkoja

Viemäriputkisto on kodintekniikan ydin, jonka ansiosta arki toimii. Tavallisessa arjessa viemärin toimivuus ja hajuttomuus on helppo ottaa itsestäänselvyyksinä. On helppoa olla miettimättä koko asiaa, kun kaikki toimii. Vedät vain vessan ja niin helposti ikävät asiat katoavat silmistä ja mielestä.

Moni ajattelee, ettei uudessa kodissa tarvitse huolehtia viemärin toimivuudesta, mutta aina kaikki ei toimi niin helposti. Kotisun Viemäripalvelut on tehnyt viemärihuuhteluita täysin tukkeutuneisiin kohteisiin jopa vain muutaman vuoden ikäisissä taloissa. Esimerkiksi kinkun rasva tukkii viemärin tehokkaasti. Ruoantähteet houkuttelevat apajille jopa rottia. Lemmikit ovat mukavia, mutta harva haluaa villieläimiä kotinsa seinien sisäpuolelle.

Tavallisesti viemäriputkia ei tietenkään tarvitse huoltaa tämän tästä. Voit kuitenkin tilata Kotisunilta ilmaisen viemärikuvauksen, jos epäilet että huolto saattaa olla ajankohtainen. Viemärit kannattaa huoltaa ainakin 15-20 vuoden välein. Näin voidaan estää ongelmien kasaantumista. Jos kotisi viemäriputket tukkeutuvat helposti, eivät vedä kunnolla tai viemäristä tulee epämiellyttävää hajua, voi se olla merkki piilevistä ongelmista.

Viemärin tukkeutuminen järkyttää tavallisen ihmisen arkea pahemman kerran. Suunnitelmat muuttuvat kun vesi ei enää katoakaan aukkoon altaan pohjalla tai märkätilan lattialla. Miksi viemäri ei vedä? Se veti vielä eilen. Ja tänä aamunakin. Nyt vesi lähestyy jo altaan reunaa. On paras sulkea hana, toivoa ihmettä ja alkaa etsiä kaapista kovan luokan myrkkyjä.

Moni nostaa heti kädet pystyyn ja etsii putkimiehen numeron. Nykyään yhä harvemmalle esimerkiksi hajulukon avaaminen ja puhdistaminen on luonnollinen toimenpide. Pulmaan etsitään suoraan ammattiapua, ja monesti se on viisastakin. Kodin pikkuaskareet voi kyllä tehdä itsekin, mutta vain jos tietää mitä on tekemässä.

Putkenavaajaa voi kyllä kaataa itsekin, mutta perustavanlaatuisempi viemärihuolto ei ole pikkuaskare. Se on helppoa vain oikeilla työvälineillä varustautuneille, osaaville ammattilaisille. Ammattilaisille se tulee jättääkin. Monesti työntekijämme kuulevat, että eikö viemärihuollon sijasta voisi vain kaataa reilusti viemärinavaajaa järjestelmään. Sama asia? Ei aivan. Mikään määrä putkenavaajaa ei aja samaa asiaa kuin Kotisunin tekemä viemärihuuhtelu.

Viemäreiden puhdistukseen suunniteltu suutin suihkuttaa vettä kovalla paineella irrottaen rasvaa ja likaa viemäriputkien pinnoilta. Harjaamalla lähtevät myös kovettuneet liat. Mitä tapahtuu kun tee-se-itse-mies kaataa viisi pullollista putkenavaajaa viemäriin? Putkenavaaja irrottaa likaa vain viemärin alapinnalta. Putken alapinta voi puhdistua jonkin verran, mutta yläpinta on edelleen kerrostumien peitossa. Viemäri tukkeutuu helposti, kun kerrostumiin jää kiinni viemäriin laitettua ainesta. Kunnollinen viemäripuhdistus jättää jälkeensä kokonaan puhtaan putken, jossa ei ole likaa kerääviä epätasaisuuksia ja sakkakertymiä.

KotiSun Viemäripalvelut Oy tekee viemärihuollon alusta loppuun ilman vesikatkoja. Saat työn toteuttamisesta kirjallisen urakkasopimuksen, joka kattaa koko työn. Ennen huollon alkamista varmistamme myös ajankohdan ja suunnittelemme kokonaisuuden huolellisesti.

Sotkujen välttämiseksi suojaamme kotisi pinnat ja kerromme mitä välivaiheita työhön sisältyy. Työ toteutetaan aina tehokkaasti. Menetelmämme perustuu työtapojen ja työajan optimointiin ja markkinoiden parhaisiin työkaluihin. Kun viemärisi on huollettu, siivoamme jälkemme.

Säännöllisellä huollolla voidaan vaikuttaa suoraan asumisviihtyvyyteen ja kodin turvallisuuteen. Viemärihuollolla saat jatkaa huoletonta asumista. Mutta älä edelleenkään kaada kinkunrasvaa viemäriin, tai näemme taas ensi vuonna!

Kategoriat: Ajankohtaista |