Lämpöverkkoremontin hintaa laskiessa

Lämpöverkosta puhuttaessa kuvaillaan kokonaisuutta. Tähän kiinteistön oleelliseen kokonaisuuteen kuuluu vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämmitysputket, patterit, patteriventtiilit ja -termostaatit, kiertovesipumppu, paisunta-astia sekä lämmityksen säätö- ja varolaitteet mukaan lukien lämmönsäätöautomatiikka.

Kun lämpöverkkoremontin hintaa aletaan laskemaan, asiantuntijamme muodostavat hinnan kohteen saneeraustarpeen ja kokonaisuuden mukaan. Hintahaarukka lämpöverkkosaneeraukselle vaihtelee useimmin 10 000 € – 18 000 € välillä, jolloin tietyn kohteen saneerauskustannukset voivat olla joko tuolla välillä, mennä sen yli tai jäädä alle.

Kiinteistön ominaisuudet ja patterit avaintekijöinä

Rakennuksen ominaisuudet, kuten lävistettävien seinien rakenne ja läpivientien määrä, vaikuttavat hintaan. Väliseinään tehtävä läpivienti on helpompi ja vaatii vähemmän työtä verraten lattian tai kerrosten väliin tehtyihin läpiporauksiin. Hinnassa näkyy myös kiinteistön rakennusmateriaali, sillä asennustyössä tarvitaan erilaiset välineet, jos pitää mennä tiilin, laatan, puun tai betonin lävitse.

Lämpöverkkosaneerauksen hinnassa pattereiden lukumäärä ja talon pinta-ala vaikuttavat hinnan muodostumiseen. Mitä enemmän pattereita ja mitä isompi talo, sitä enemmän lämmitysputkea ja työtä lämpöverkkosaneerauksen tekemiseen tarvitaan. Lämmitysputket korvataan uusilla, jolloin vanhat, ruostuneet tai hapettuneet putket saavat tilalleen laadukkaan ja kestävän putkiston.

Jos patterit ovat alkaneet lämmetä epätasaisesti, voi tämä kieliä lämpöverkon ikääntymisestä ja pattereihin kertyneestä sakasta. Sakka häiritsee veden virtaamista, jolloin pattereiden lämmitysteho heikentyy. Uusien pattereiden vaihtoa puoltaa niiden tarkemmat ja päivitetyt ominaisuudet sekä lämmitystehon parantuminen, mikä mahdollistaa tehokkaampaa energian käyttöä.

Remontin yhteydessä pattereihin vaihdetaan uudet termostaatit ja venttiilit, jolloin lämmönsäätelyn tarkkuus ja reagointinopeus lämpötilan vaihdoksiin, ovat huipussaan. Uusien pattereiden tyylikäs ulkonäkö vaikuttaa positiivisesti koko kiinteistön visuaaliseen ilmeeseen. Ensisijaisesti alajakoisesti, lähelle lattian rajaa asennettu järjestelmä on arjessa huomaamaton ja järjestelmän ollessa hiljainen, myös asuinmukavuus lisääntyy.

Muut työt ja urakoitsijan vastuunkanto

Lämpöverkkosaneerauksen yhteydessä tehdyt pannuhuonetyöt luovat omalta osaltaan hintaan lisäystä. Pannuhuoneessa lämpöverkkosaneerauksen yhteydessä lähtökohtaisesti aina uusitaan kiertovesipumppu ja asukkaan halutessa uusitaan myös paisuntasäiliö.

Saneeraustyön tullessa loppuun urakoitsijan vastuu ei pääty työmaalta lähtemiseen. Jos uusittuun lämpöverkkojärjestelmään tulee yllättäviä vikoja, asukas voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja pyytää korjaavia toimenpiteitä. Kun asennukseen ja järjestelmään liittyvät takuut ovat kunnossa, asiakaspalvelu vastaa mielellään yhteydenottoihin.

Tiivistetysti

Lämpöverkkoputkiston tullessa tiensä päähän järjestelmän energiatehokkuus heikentyy. Hintaa muodostaessa otetaan huomioon uusittavan putken määrä, toimenpiteet pattereille sekä vaatiiko kiinteistö saneerauksen yhteydessä läpivetoja, mistä paikasta ja kuinka monta. Loppusummaa on vaikea ennalta määritellä, sillä loppusummassa näkyy kiinteistön uusittavan kokonaisuuden lisäksi asukkaan asuinmukavuuden turvaaminen.

Onko lämpöverkkoremontti Sinulle aiheellinen? Ilmaisen kartoituskäynnin perusteella saat selville, paljonko lämpöverkon uusiminen kustantaa juuri Sinulle.

Kategoriat: Ajankohtaista, Lämpöverkkoremontti, Yleinen | Avainsanat: , ,