LOPPUTULOKSENA KAUNIIT JA KIILTÄVÄT VIEMÄRIT

Valkeakoskelaisten Järvisten omakotitaloon tehtiin kesällä 2015 viemäriputkien sukitus. Remontille oli selkeä tarve, sillä osa putkista alkoi jo hiljalleen tukkeutua.

VESI NOUSI HITAASTI

60–70-luvun vaihteessa rakennetussa talossa putkiremontti alkoi olla jo aiheellista.

– Viemärit eivät olleet vielä täysin tukossa, mutta etenkin pesuhuoneen lattiakaivosta tukkoisuuden huomasi; pyykinpesukoneen poistovesi kun levisi ympäri lattiaa.

Kun keväällä saunan pesuhuoneen puolelle alkoi tulemaan hajua, Järviset päättivät, että nyt asialle täytyy tehdä jotain.

Tarjouksia kyseltiin muutamasta paikasta ja KotiSunin valinta remontin toteuttajaksi oli melko selvä.

– Yksi firma ei esimerkiksi olisi lainkaan tehneet sukitus, vaan olisivat varmaan vaan putsanneet viemärit. Ja eräältä toiselta firmalta emme loppujen lopuksi edes saaneet koko tarjousta.

”EMME USKALTANEET JÄTTÄÄ REMONTTIA TEKEMÄTTÄ”

Tarjousvaiheessa KotiSunin edustaja kuvasi viemäriä kameralla, jotta putkien kunto selviää.

– Putket olivat aivan järkyttävän näköiset näin maallikon mielestäkin! Järviset muistelevat.

– Mitään vahinkoa ei onneksi ollut vielä tullut, mutta emme uskaltaneet jättää remonttia enää tekemättä.

Järviset olivat erittäin tyytyväisiä KotiSunin medustajan toimintaan.

– En ole koskaan tavannut niin fiksua, asiallista ja mukavaa myyntimiestä – en koskaan! Marketta Järvinen toteaa.

– Hän oli oikein kansanomainen ja hirveän ystävällinen ja miellyttävä ihminen. Hänen kanssaan oli helppo toimia ja kysellä kaikennäköistä remontista.

Ajankohdan osalta Järvisillä oli yksi tietty ajankohta, johon he remonttia toivoivat. Kun aikatauluja selviteltiin, saatiin asiat järjestettyä niin, että remontti tehtiin täsmälleen toivottuna ajankohtana.

– Heillä kun kuitenkin on muitakin töitä, niin oli aika hieno ja tärkeä juttu, että remontin ajankohta oli juuri silloin kun halusimme, Järviset iloitsevat.

PAIKAT PYSYIVÄT SIISTINÄ JA VAHINGOITTUMATTOMINA

Itse remontti sujui vaivattomasti ja luvatussa aikataulussa.

– Työmiehet aloittivat sovitun mukaisesti maanantaina ja oli puhetta, että remontti on valmis perjantaina. Ja näin kävi – perjantaina iltapäivällä kaikki oli valmista, Järviset kertovat.

Remontissa sukitettiin talon kaikki viemäriputket; lattiakaivojen kautta aina kaupungin verkkoon asti. Putkiin asennettiin pehmeä, epoksilla kyllästetty putki, joka korjasi olemassa olevat reiät ja halkeamat. Putken liukaspintainen rakenne ehkäisee tukosten syntymistä jatkossa.

Erityisen tyytyväisiä Järviset ovat siisteyteen ja huolelliseen työnjälkeen.

– Vuosien mittaan on kauhistuttanut, että mitä mahtaa tapahtua, kun viemäriremontti tulee eteen. Erityisesti hirvitti, jos joutuu pihalla kaivamaan ja kauniit istutukset menevät pilalle.

Mitään jälkiä ei kuitenkaan sukituksen jäljiltä tullut ja paikat pysyivät siistinä.

– Työmiehet suojasivat kaikki paikat papereilla ja matoilla. Mitään eivät vahingoittaneet, eikä syntynyt minkään näköisiä jälkiä. Yksi ylimääräinen reikä täytyi tehdä alakerran ison askarteluhuoneen lattiaan, mutta he paikkasivat tämänkin reiän taitavasti.

Plussaa oli myös se, että remontin ajaksi pihalle tuotiin bajamaja; kun vessa oli viikon poissa käytöstä, tuli bajamajakin tarpeeseen.

– Pihallakin jouduttiin kaivamaan vain yhdestä kohdasta, mutta istutukset säilyivät vahingoittumana, Järviset iloitsevat.

– Voimme oikein lämpimästi suositella KotiSunia eteenpäin!

SUKITUKSEN SEURAAMISTA REAALIAIKAISESTI

– Olemme hirveän tyytyväisiä lopputulokseen. Tämähän on tällainen näkymätön homma, joka ei oikeastaan näy, kuulu eikä tunnu, mutta on tärkeä saada kuntoon.

Kiitosta Järviset antavat myös työmiehien asiakaspalvelusta; remontin kulkua sai käydä seuraamassa ja kyselemässä.

– Olin tietysti kauheasti jaloissa ja kävin kyselemässä ja kurkkimassa, kun sukitustouhua en ollut ennen nähnyt. Seisoin työmiesten vieressä ja katselin, mutta he eivät hermostuneet ollenkaan kysymyksiini, vaan olivat hyvin ystävällisiä ja selittivät kaiken, kun kyselin, Marketta Järvinen naurahtaa.

Jopa kesken remontin Järvisille näytettiin kuvaa kameralla viemäristä, mitä siellä parhaillaan tapahtuu. Muistoksi remontista he saivat muistitikun, jossa on kuvattuna heidän viemäriputkiaan sekä remontin aikana että sen jälkeen.

– Nyt voi vielä jälkikäteenkin ihastella, kuinka kauniit ja kiiltävät viemärit meillä on!

Kategoriat: Kokemuksia, Viemäriremontti |