Mistä koostuu viemärin sukituksen hinta?

“Ja lopullinen hinta viemärin sukitukselle on …”

Ennen kuin myyjä pääsee tuohon kovasti odotettuun lauseeseen asti, on edessä useita välivaiheita. Näihin välivaiheisiin lukeutuu portaita, joissa lasketaan erilaisia tekijöitä yhteen ja joiden kautta muodostetaan lopullinen hinta viemärisaneeraukselle. Jo pelkästään osa näistä vaiheista vie paljon aikaa, jolloin huolelliseen laskemiseen tarvitaan malttia.

Viemärin sukitus hinta

Lopullisen euromääräisen hinnan määrittäminen ilman tiettyä kohdetta on pulmallista: jotkut työkohteet ovat suurempitöisiä ja hinta kohoaa. Erilaiset raakavedokset remontin hinnan kokoluokasta muodostavat helposti harhaanjohtavia mielikuvia, koska saneeraukset ovat aina rakennuskohtaisia. Viemäri sukituksen hintahaarukka liikkuu usein noin 12 000 € – 25 000 € välillä, jolloin on vaikea sanoa paljonko remontti tiettyyn kohteeseen tulee maksamaan.

Hintaan vaikuttavat tekijät

Viemärisaneerauksen hinta muodostuu usean osatekijän kokonaisuudesta. Aluksi lähdetään kartoittamaan talon mallin, koon ja talotyypin mukaan hintaa. Pelkkä iso talo ei toimi synonyyminä korkealle remonttihinnalle, vaikkakin nämä tekijät kulkevat osittain käsi kädessä. Esimerkiksi omakotitalon viemärin sukitus hintaan vaikuttaa myös viemärien rakenne ja erityisesti viemäristössä olevien haarojen määrä. Jos viemärirakenne on yksinkertainen ja haarojen kappalemäärä vähäinen, hinta on automaattisesti edullisempi. Jos taas rakenne on monimutkainen tai viemäri on tehty omaperäisellä tavalla, haarojen määrä yleisesti ottaen kasvaa ja viemärin sukitus hinta nousee.

Työstettävät viemäripisteet ja niiden määrä toimivat myös avaintekijöinä hinnan muodostumisessa. Viemäripisteet kuljettavat osaltaan likaveden pois ja viemäripisteet ovat muun muassa lattiakaivot, wc-laitteet, pesualtaat ja tuuletusputket. Viemäripisteitä siis voi olla useita ja määrä nousee helposti, jos rakennuksessa on esimerkiksi usea wc-tila, tai autotalliin on rakennettu lavuaaripiste.

Mitä enemmän materiaaleja käytetään, sen korkeammalle hinta kohoaa. Mutta, vähän yllättäen ja vastoin ennakkokäsityksiä, saneerattavien putkien pituus ei aina nosta hintaa radikaalisti ylöspäin. Putkien pituus vaikuttaa omalta osaltaan hintaan, mutta tärkeämmät tekijät ovat muualla, kuten viemärin rakennetta monimutkaistavissa haarautuvissa kohdissa. Voidaan sanoa, että sukitettavien putkien perusteella laskettavaa remontin metrihintaa ei pystytä vertailemaan kerros- ja omakotitalojen välillä.

Viemärisaneerauksen yhteydessä usein lähdetään uusimaan myös vesikalusteita ja päivitetään huonetilojen ilmettä. Esimerkiksi wc-istuimien, hajulukkojen, keittiö- tai allashanojen ja altaiden ja lattiakaivojen uusiminen on tavanomaista viemärisaneerauksissa. Samalla kun viemäristö saneerataan uuteen kuntoon, vesikalusteiden uusiminen tulee hoidettua.

Mitä muuta kuuluu hintaan?

Pelkkä työ ja materiaalit eivät aina takaa hintaa suoraan. Kustannuksia voi kertyä erilaisia, esimerkiksi aikaan verrannollisia sekä psyykkisiä. Asumismukavuus nousee heti, kun talon asukkaat voivat huoletta unohtaa viemärit arjen keskellä. Toimivat viemärit ovat poissa mielestä.

Jotta viemärisaneeraus olisi onnistunut kokonaisuus ja se olisi varmasti hintansa väärti, saneerauksen tekijän valitsemiseen kannattaa panostaa. Onko tekijällä tietotaitoa, onko tarpeeksi kokemusta ja näyttöä? Mitä enemmän tekijällä on taustakokemusta, sen hiotumpi asennuskonsepti on. Tämä tuo työhön toimivaa tehokkuutta, mikä nopeuttaa remonttia ja lisää asukkaan mielenrauhaa.

Hyvän kumppanin kanssa asukas kokee saavansa äänensä kuuluviin ja yhteistyö on vaivatonta. Kumppani hoitaa velvollisuutensa ja saattaa saneerauksen onnistuneena loppuun. Vain asukkaan tyytyväisyys tekee saneerauskumppanin tyytyväiseksi.

Tiivistettynä

Viemärien sukittamisen hinnanmääritys on asiaan perehtyneen asiantuntijan tarkkaan harkitsemia laskelmia. Isompi rakennus ei aina tarkoita suurempaa hintalappua ja rakenteiden monimutkaisuus selviää mutkattomasti viemäristön kuvaamisella. Asukkaan halujen mukaan vesikalusteiden päivittäminen kuuluu toiveita kuuntelevan saneerauskumppanin toimintaan.

Haluatko tietää, paljonko viemärien sukitus maksaisi juuri Teille? Ota yhteyttä, niin tulemme ilmaiselle kuvauskäynnille!

Kategoriat: Ajankohtaista, Viemäriremontti, Yleinen | Avainsanat: , ,