Omakotitalon lämmitysremontti korvaa fossiiliset polttoaineet – ELY-keskus rahoitus tukee muutoksessa

Omakotitalon lämmitysremontti nyt monelle pientalon omistajalle ajankohtainen. Syynä kasvavaan trendiin ja nopeaan kehitykseen on hallituksen linjaus, jonka mukaan öljylämmitys sekä muut fossiiliset polttoaineet poistuvat Suomessa asteittain vuoteen 2030 mennessä. Tämä edellyttää muutostoimenpiteitä yli 200 000 pientalon lämmitystapaan, joka on merkittävä osa koko maamme omakotitalokannasta.

Omakotitalon lämmitysremontti vaivattomasti noin viikossa

Omakotitalon lämmitysremontti korvaa fossiilisia polttoaineita lämmönlähteenä käyttävän järjestelmän kokonaan – tänä päivänä öljykattilan korvaajaksi valikoituu usein ilma-vesilämpöpumput. Lämmitysremontin yhteydessä suositellaan uudistettavaksi energianlähteen lisäksi myös kodin lämpöverkkoputkisto sekä lämpöpatterit, jotta ilma-vesilämpöpumpusta saadaan sen tarkoituksen mukainen hyöty irti. Mikäli vanhat lämpöpatterit ovat lämmönluovutusteholtaan heikkoja tai epäkunnossa, lämpöpumpun hyötysuhde jää heikoksi.

Asentamamme nykyaikaiset patterit lämpenevät kauttaaltaan tasaisesti, jonka ansiosta ne hyödyntävät ilma-vesilämpöpumpun tuottaman energian tehokkaasti. Patterit ovat lisäksi helposti säädeltävissä, joten saat huonelämmön aina miellyttäväksi. Kuuntelemme myös tarkasti toiveitasi mahdollisten muutosten suhteen. Voimme muun muassa lisätä pattereiden määrää, mikäli toivot lämmitystä sellaisiin tiloihin, joissa sitä ei aiemmin ole ollut: esimerkiksi kellaritilaan ehkäisemään liiallista kylmyyttä ja kosteutta.

Kun omakotitalosi lämmönlähde ja sitä hyödyntävä lämpöpatteristo ovat kunnossa, on tärkeää huolehtia lisäksi siitä, että lämpöverkkoputkistosi on kestävä ja kunnossa. Siitä syystä omakotitalon lämmitysremontti sisältää usein myös putkiston uudistamisen, sillä vanhoissa putkijärjestelmissä on havaittu korroosiota ja pistemäisiä vaurioita. Me haluamme tarjota sen tilalle aidosti kestävän vaihtoehdon – luja komposiittiputki on korroosiovapaana ja lämmönkestävänä materiaalina ihanteellinen lämmitysjärjestelmään. Taitavana käsityönä tehty putkien pinta-asennus ei vaadi rakenteiden purkamista ja siistit putkilinjat ovat huomaamaton osa kotiasi.

Ilma-vesilämpöpumppu, lämpöpatterit ja lämpöverkkoputket – siis koko lämmitysketju uudistuu avullamme vaivattomasti noin 4-6 päivässä, kun kotisi on erityisosaavien ammattilaistemme käsissä. Voit asua remontin ajan normaalisti kotonasi, eli pääset halutessasi seuraamaan taitavien tekijöiden työtä tai voit keskittyä vain rentoutumiseen.

Ennen kuin huomaatkaan, omakotitalosi lämmitystekniikka on uudistettu saumattomasti ja se tuottaa kodillesi parhaan lämmityshyödyn ja sinulle jopa 50 % säästön lämmityskuluissa.

 

Näin CTC Ilma-vesilämpöpumput tuottavat kotiisi lämpöä kustannustehokkaasti

Ilma-vesilämpöpumppu kuljettaa hiljaisen puhaltimen kautta ulkoilmaa laitteen höyrystimeen, joka saa höyrystimessä olevan kylmäaineen muuttumaan kaasuksi. Sen jälkeen kaasu puristuu laitteen kompressorissa yhä korkeampaan lämpötilaan. Lauhduttimessa kompressorin ulkoilmasta puristama lämpöenergia siirretään veteen – talon lämmitysjärjestelmän ja käyttöveden hyödynnettäväksi. Näin lämpöenergia siirtyy ulkoilmasta miellyttäväksi kodin lämpötilaksi ja hellivän lämpimäksi suihkuksi.

Ilma-vesilämpöpumppu on suhteellisen tuore teknologia lämpöpumppumarkkinoilla, mutta se on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan loistavan hyötysuhteen ja kustannustehokkuutensa ansiosta. Haluamme tarjota kotiisi aidosti toimivia ratkaisuja ja siksi olemme valinneet valikoimaamme ensiluokkaisen laadukkaat CTC-lämpölaitteet. CTC ilma-vesilämpöpumput ovat Pohjoismaiseen ilmastoon suunniteltuja ja siksi niiden hyötysuhde on markkinoiden parhaimmistoa juuri niissä olosuhteissa, joihin me KotiSunilla niitä asennamme.

Ilma-vesilämpöpumput soveltuvat niin isoihin kuin pienempiinkin koteihin päälämmönlähteeksi, kunhan laitteet ovat mitoitettu sopivasti talon tarpeisiin. Osaava lämpölaitteiden asiantuntijamme opastaa sinua oikealaisten ilma-vesilämpöpumppujen valinnassa, jolloin kotisi on taatusti sopivan lämmin vuoden ympäri.

 

ELY-keskus rahoitus helpottaa omakotitalon lämmitysremonttia

Hallitus tukee pientalon omistajia omakotitalon lämmitysremontissa myöntämällä avustusta. ELY-keskus rahoitus on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalo, eli omakotitalo tai paritalo tulee olla ympärivuotisessa asuinkäytössä.

ELY-keskus rahoitustuki on käytännössä 4000 € suuruinen, mikäli kodinomistaja vaihtaa öljylämmityksen kaukolämmitykseen, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun. Muihin lämmitystapoihin siirtyessä tuki on huomattavasti pienempi.

Avustusta voi saada vasta, kun remontti toteutettu. Avustusta voi hakea enintään syksyyn 2022 asti ja avustuksen saamisesta päättää Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

 

ELY-keskus rahoitustuen määrärahat ovat rajalliset, joten öljylämmityksen vaihto kannattaa tehdä nyt. Varaamalla kartoituksen saat asiantuntevaa opastusta juuri sinun kotisi lämmitystarpeisiin sopivista CTC-laitteista ja halutessasi myös tarjouksen ripeästä lämmitysremonttipalvelustamme.

VARAA KARTOITUS
Kategoriat: Yleinen |