Onnistunut lämpöverkkoremontti toi Sallille rauhallisen mielen

KotiSun-lämpöverkkoremontti-Jämsänkoski

Vuonna 2013 Jämsänkoskelaisen Salli Hokan kodin käyttövesiputket uudistettiin KotiSunin toimesta. Positiivinen remonttikokemus vaikutti siihen, että seuraavana vuorossa olevaan lämpöverkkoremonttiin löytyi tuttu kumppani. Työn tarkkuus ja huippuluokan yhteishenki asentajan kanssa jäi Sallille päällimmäisenä mieleen.

KOTI KANNATTAA PITÄÄ KUNNOSSA

Sallin vuonna 1964 rakennetun omakotitalon käyttövesi- ja lämpöverkkoputket olivat materiaaliltaan rautaa ja kuparia. Remonttipäätös putkien uudistamisesta olikin pyörinyt Sallilla mielessä jo pitkään.

– Totta kai se huoli putkien kunnosta vuosien aikana kasvoi. Sitä kun ei voi koskaan tietää mitä tuolla lattian alla ja seinien sisällä tapahtuu. Kyllähän siinä aloin miettimään syvällisemmin asiaa, että remontti kannattaisi tehdä. Olen kuitenkin aina pyrkinyt siihen, että pidän kodin kunnossa, myös siltäkin varalta, jos kodista joutuu joskus lähtemään.

REMONTIN TEKIJÄKSI LÖYTYI TUTTU TOIMIJA

Yhteistyö KotiSunin kanssa lähti liikkeelle vuonna 2013, kun Sallin kodin käyttövesiputket

uudistettiin pinnassa kulkeviin komposiittiputkiin. Muutama vuosi myöhemmin Salli päätyi tuttuun remonttikumppaniin.

– Minusta oli hienoa, että edustaja tuli käymään kotona ja pystyimme siinä rauhassa puntaroimaan asiaa yhdessä läpi. Edustajan varma ja selkeä kertomus vakuutti minut ja ymmärsin, miten lämpöverkkoremontti toteutettaisiin minun kotiini.

Ennen lopullista remonttipäätöstä Salli pääsi vielä tutustumaan meneillään olevaan putkiremonttiin. Kauas ei tarvinnut lähteä, sillä vastakkaisella puolella katua KotiSun oli toteuttamassa putkiremonttia Sallin naapuriin.

– Naapureilta tuli hyvää palautetta, eikä yhtään moitteen sanaa. Olivat oikein tyytyväisiä.

VIKKELÄ JA TARKKA ASENTAJA

Sallin kodin käyttövesiremontti toteutettiin useamman asentajan voimin. Kun lämpöverkkoremontti alkoi, paikalle tuli Sallin ihmetykseksi vain yksi asentaja. Tarkkana omakotitaloasujana tunnettu Salli sai pian kuitenkin huomata, että huoleen ei ollut syytä.

– Minun täytyy sanoa, että varsinkin tämä viimeisin remontti oli huippu. Ihmettelin aluksi, miten asentaja pystyy tekemään koko lämpöverkkoremontin itsekseen. Tällä kertaa oli kuitenkin niin vikkelä poika ja teki vielä tarkkaa työtä. Minulle jäi niin hyvä mieli. Mielestäni tällaisiin remontteihin kuuluu se, että on tyytyväinen kaikin puolin.

HYVÄ YHTEISHENKI SÄILYI KOKO REMONTIN AJAN

Lämpöverkkoremonttia varten Salli oli tehnyt muutamia suunnitelmia jo etukäteen ja mm.

läpivientien suhteen asukkaalla oli myös erikoistoiveita. Keskusteluyhteys asentajan kanssa löytyi kuitenkin nopeasti ja asukkaan toiveet huomioitiin.

– Kyllä me aina yhdessä suunniteltiin mitä kautta seinien läpi mennään ja miten läpivienneistä saisi mahdollisimman huomaamattomat. Keskusteluyhteys säily koko remontin ajan. Olen iloinen siitä, että minun ei koskaan tarvinnut miettiä, että uskallanko kysyä, jos jokin asia alkoi mietityttää.

– Asentaja siisti myös aina jälkensä ja imuroi kaikki remontista aiheutuneet roskat pois. Homma meni kuin omaa latuaan!

PINTA-ASENNUS TOI RAUHALLISUUTTA

Nyt kun remontti on ohi, ovat Sallin silmät jo tottuneet pinta-asennettuihin putkiin.

– Kyllähän se tietysti aluksi mietitytti miten putket talossa menisivät, mutta kun ajatellaan sitä kokonaisuutta, miten siististi ne laitettiin, niin olen kyllä tyytyväinen. Lämpöverkkoremontti toi minulle ennen kaikkea rauhallisuutta. Nyt se on tehty.

Muille omakotitaloasujille Salli haluaisi sanoa, että olkaa rohkeita tekemään näitä päätöksiä. “Se helpottaa sitä oloa ja ennen kaikkea asumista, koska ei tarvitse miettiä, mitä siellä lattian alla tai seinän sisällä tapahtuu. Saa nukkua yönsä rauhassa”, Salli naurahtaa.

Kategoriat: Kokemuksia, Lämpöverkkoremontti |