Paljonko maksaa käyttövesiputkien uusiminen omakotitaloon?

Käyttövesiputkiremontti koskettaa tänä päivänä yhä useampaa omakotitaloasujaa suomalaisen talokannan ikääntyessä. Laajalti käytetyt kupariset käyttövesiputket ovat 30-40 vuoden iässä usein uudistuksen tarpeessa. Päivittäin käyttövesijärjestelmän toimivuus on meille tärkeää ja se mahdollistaa useat asumisen mukavuudet.

Remontointitarpeen lähestyessä nousee tyypillisesti ensimmäisenä mieleen kysymys, paljonko maksaa käyttövesiputkien uusiminen omakotitalossa? Vastaus ei ole aivan yhtä yksinkertainen ja suoraviivainen kuin kysymys, sillä käyttövesiputkien uusimisen hinta omakotitaloon muodostetaan aina yksilöllisesti kohteen ja asukkaiden tarpeiden mukaan.

Omakotitalon käyttövesiremontin kokonaishinta muodostuu useasta tekijästä

Suunnittelukulut

Omakotitalon käyttövesiremontin sisältö suunnitellaan huolellisesti ja tarkasti ennen työhön ryhtymistä. Asiantuntijamme käy yhdessä asiakkaan kanssa läpi remontin kulun, sisällön sekä aikataulun. Läpiviennit ja putkilinjojen sijoittelu suunnitellaan etukäteen yhdessä asiakkaan kanssa, jolloin saavutetaan asukasta miellyttävä, siisti lopputulos.

 

Materiaalikulut

KotiSun käyttää putkiremonteissa laadukasta, Euroopan johtavan komposiittiputkivalmistajan, Hencon monikerrosputkea. Putkessa yhdistyy alumiini- ja muoviputken hyvät puolet; alumiini tekee putken rakenteesta lujan ja helposti muokattavan ja muovinen sisäpinta tekee putkesta hygieenisen sekä korroosiovapaan. Putki sopii loistavasti pinta-asennuksiin siistin ulkonäön puolesta. Vuosikymmeniä kestävä, kustannuksiltaan edullinen monikerrosputki on laajalti käytetty ja hyväksi havaittu putkimateriaali, jossa hinta-laatusuhde kohtaa loistavasti. Henco-putkijärjestelmän yhtenäistää saman valmistajan, KotiSunin asennuksiin suunnitellut, putkiliittimet, jotka takaavat saumattoman vesijärjestelmän kotiisi.

Työn määrä

Työn määrä muodostaa suuren osan saneerauksen kokonaishinnasta ja tahdittaa omakotitalon putkiremontin kulun. Työ määrittyy putkijärjestelmän monimuotoisuudesta ja sen asentamisesta, läpivientien tekemisestä sekä pannuhuonetöistä. Omakotitalon persoonalliset ominaisuudet vaikuttavat siihen, kuinka läpiviennit ja putkiasennukset toteutetaan, tästä syystä remontin hintaa on usein haastavaa arvioida realistisesti näkemättä kohdetta.

 

Toimintatavat

KotiSun toteuttaa putkiremontin siistinä pinta-asennuksena, joka tuo huomattavan aikatauluedun saneerauksissa. Paras kustannustehokkuus saavutetaan ripeällä työskentelyllä, jota tukee huolellinen remontin esivalmistelu. Vaikka putket asennetaan pintaan, asiantuntevien asentajiemme käsissä putket taipuvat kauniin symmetrisesti suunniteltujen reittien mukaisesti, jolloin putkijärjestelmä on huomaamaton osa kotia. Pinta-asennus onkin yhä suositumpi tapa toteuttaa putkiremontti helppouden vuoksi; käyttövesijärjestelmä saadaan uusittua rakenteita rikkomatta ja kotona pystyy asumaan koko remontin ajan.

 

Hinta on yksilöity kokonaisuus, joka muodostuu kohteen tarpeiden mukaan

Remonttisisältö

KotiSunin omakotitalon käyttövesiputkiremontit tarjotaan pääsääntöisesti avaimet käteen-ratkaisuina. Remonttisisältöä kuitenkin mukautetaan asiakkaan ja kohteen tarpeiden mukaan, tämä voi olla esimerkiksi vain osittainen putkiuudistus. Tavallisesti omakotitalon käyttövesiputkien uusimisen yhteydessä nykyaikaistetaan myös kodin kokonaisilmettä erilaisilla vesikalusteilla. Sen lisäksi, että kalusteiden asennus käy kätevästi putkiremontin yhteydessä, myös kalusteiden kustannukset ovat asiakkaalle pienemmät saneerauksen yhteydessä. Samalla kertaa uusitut käyttövesiputket ja vesikalusteet takaavat tiiviin, toimivan ja yhtenäisen käyttövesijärjestelmän.

 

Järjestelmän laajuus ja ominaisuudet

Toisin kuin yleisesti ajatellaan, omakotitalon koko ei ole suoraan kytköksissä käyttövesiremontin hintaan. Sen sijaan käyttövesijärjestelmän laajuus on merkittävä tekijä hinnan muodostumisessa. Luonnollisesti, mitä laajempi järjestelmä, sitä enemmän putkimateriaaleja käytetään ja työn määrä kasvaa.

Putkijärjestelmän laajuuden lisäksi myös vanhan järjestelmän ominaisuudet vaikuttavat saneerauskokonaisuuden hintaan. Mikäli vanhassa järjestelmässä on esimerkiksi lämpimän veden kierto, uusi järjestelmä pyritään tekemään siten, että se toimii samalla tavalla. Uuden järjestelmän mukauttaminen vanhaa vastaavaksi vaatii lisätyötä.

 

Yhteenvetona

 Omakotitalon käyttövesiremontin hintaa mietittäessä on tärkeää muistaa, että remonttikokonaisuuksien hinnat ovat talokohtaisia ja kokonaishinta määrittyy yksilöllisesti kohteen ominaisuuksien mukaan. Yleisesti voidaan arvioida, että pienimpien kohteiden hinnat ovat noin muutaman tuhannen euron hintaluokassa. Tyypillisimpien omakotitalokohteiden käyttövesiremonttien hinnat kaikkine kalusteineen osuu yleisesti 4 000 € – 8 000 € hintahaarukkaan.

Mikäli sinua mietityttää käyttövesiputkien uusiminen, varaa maksuton putkiston kartoitus, jonka pohjalta asiantuntijamme arvioi remontin tarpeen ja laskee sinulle tarjouksen kotisi putkiremontista.

Kategoriat: Ajankohtaista, Käyttövesiremontti, Yleinen | Avainsanat: , , ,