Putkien kuntotarkastus antaa sinulle varmuuden nykytilanteesta

Sinä näet kotisi pinnoissa jäljet, jotka kertovat elämäsi tarinaa. Me autamme sinua näkemään, miten eläminen näkyy kotisi taloteknisissä järjestelmissä. Miksi se on tärkeää? Koska toimiva talotekniikka on elinvoimaisen omakotitalon sydän.

Jos koet pienintäkään epävarmuutta kotisi kunnosta, olemme täällä sinua varten. Kartoitamme kotisi putkiston kunnon, jotta sinun ei tarvitse jättää asioita arvailun varaan ja kotisi elinkaaren jatkuvuus on varmaa.

Kartoituskäyntiä voi kuvitella kodin terveystarkastuksena. Paikallinen asiantuntijasi saapuu kartoittamaan tilanteen sovittuna ajankohtana ja tekee havaintojen perusteella arvion nykykunnosta. Kartoituksen jälkeen tiedät, kuinka kotisi voi juuri nyt. Ajankohtaisen kunnostustarpeen löytyessä kerromme sinulle, kuinka voimme auttaa kotisi käyttövesi- ja lämpöverkkojärjestelmiä toimimaan paremmin.

 

Koetko epävarmuutta putkien kunnosta pintojen alla?

Käyttövesi- ja lämpöverkkoputkiston elinkaaren loppuessa putkiston vaurioiden mahdollisuus kasvaa. Vuosikymmenien käytön jälkeen putkistossa voi esiintyä korroosiota ja liitokset ovat saattaneet heiketä. Siksi arvioidessamme kotisi putkiston nykytilaa materiaali sekä sen perusteella määrittyvä käyttöikä ovat huomiomme keskiössä. Yleisesti tiedossa olevan tiedon pohjalta pystymme arvioimaan, millaisia tyypillisiä haasteita putkistossa usein ilmenee tiettyyn ikään päästessä.

Koska käyttövesiputkiston käyttöaste on erilainen lämpöverkkoputkistoon verrattuna, ne arvioidaan erillisinä kokonaisuuksina kartoituskäynnillä. Huomioimme arviossamme molempien järjestelmien sekä niihin kuuluvien kalusteiden, kuten hanojen ja vesikiertoisten lämpöpattereiden tyypilliset haasteet.

 

Putkiesi ulkopinta ei aina kerro koko totuutta nykytilanteesta

Silmämääräinen putkien tarkastus tehdään niiltä osin, kuin ne ovat kodissasi näkyvillä. Tarkkailemme mahdollisia pintamuutoksia putkiston liitoksissa sekä putken pinnalla, jotka viittaavat rakenteen heikkenemiseen.

Usein pintapuoli saattaa näyttää moitteettomalta, mutta se ei valitettavasti kerro kaikkea koko putkiston tilanteesta. Harmittavan usein saneeraustarpeen alla olevissa vanhemmissa kohteissa putket ovat kuitenkin seinä- tai lattiarakenteissa. Siksi kartoituskäynnillä on tärkeää arvioida ennen kaikkea kokonaisuutta; muodostaa näkemys siitä, mikä todellinen nykytila on ja kuinka pitkään alkuperäinen putkisto voi kestää käytössä ilman vaurioiden riskiä.

 

 

Heikkokuntoinen vesikaluste on haitaksi siinä, missä vaurioitunut putkikin

Kodin sisällä virtaavaan käyttövesijärjestelmään kuuluvat lisäksi erilaiset vesikalusteet, jotka vastaavat kotisi vedenjakelusta. Kartoituskäynnin yhteydessä arvioimme myös hanojen ja suihkujen kuntoa. Heikkokuntoinen hana on haitaksi siinä missä vaurioitunut putkikin. Siksi varmistamme, ovatko kotisi vesikalusteet edelleen täysin toimivia.

Lämpöverkkojärjestelmässä kodin lämmönjakelusta vastaavat vesikiertoiset lämpöpatterit. Lämpöverkon kuntokartoituksessa tutkimme, onko lämpöpattereiden lämmityskyky tasainen ja toimivatko kotisi kaikki lämpöpatterit samalla tavalla. Jos lämmitysteho on heikko tai osa pattereista ei lämpene ollenkaan, on pattereissa tai lämpöverkon veden kierrossa selkeitä ongelmia.

 

Yhteenveto kotisi putkijärjestelmän nykykunnosta

On tärkeää muistaa, että jokaisen kodin käyttövesi- ja lämpöverkkojärjestelmä on omanlaisensa kokonaisuus ja ne ovat erilaisella kulutuksella. Sen vuoksi haluamme tutustua kotiisi perin pohjin, jotta voimme arvioida putkijärjestelmäsi mahdollisimman yksilöllisesti. Kartoituskäynnin aikana tehdyt havainnot putkiston pinnalta ja liitoksista, ikä sekä materiaali huomioiden muodostavat näkemyksemme kotisi putkiston nykytilanteesta.

Kotisi käyttövesi- ja lämpöverkkoputkiston ollessa kunnossa voit asua ilman huolta vesivaurioista ja nauttia kodin tasaisesta lämmöstä vuoden jokaisena päivänä.

 

Näin hyödyt, kun pyydät kokeneen edustajamme kotiisi tekemään putkien kuntotarkastuksen

  • Tarjoamamme palvelu ei maksa sinulle mitään eikä velvoita sinua mihinkään.
  • Sinun ei tarvitse jättää asioita arvauksen varaan, me kerromme asiantuntevan arviomme putkistosi nykykunnosta.
  • Olemme kartoituskäynnillä vain sinua ja kotiasi varten. Kysy meiltä, mikä mieltäsi askarruttaa.
  • Sinä tunnet kotisi, me tunnemme talotekniikan. Yhdessä löydämme sopivat ratkaisut, joilla ylläpidämme putkistosi nykykuntoa ja kotisi toimivuutta.

 

Mikäli haluat hyödyntää asiantuntemuksemme suomalaisten kotien käyttövesi- ja lämpöverkkojärjestelmistä, ota meihin yhteyttä ja varaa maksuton kuntotarkastuksesi. Olemme sinuun yhteydessä pian!

Varaa putkistosi maksuton kuntotarkastus tästä!

 

Mitä tapahtuu putkien kuntotarkastuksen jälkeen?

Noin tunnin mittaisen kartoituskäynnin päätteeksi saat edustajamme lausunnon kotisi käyttövesi- ja lämpöverkkojärjestelmän nykykunnosta sekä suositukset mahdollisista korjaustoimenpiteistä. Mikäli uudistamistarve löytyy, kirjaamme sinulle selkeän tarjouksen työstä.

Tavoitteenamme on mahdollistaa kotisi kunnon sekä sen elinvoimaisuuden ylläpito. Siksi painotamme suosituksissamme aina remontin tekemistä ajoissa, mielellään ennen ongelmien ilmaantumista. Ennakointi on valttia kotisi asioissa. Pian pihaasi ajaakin reippaita työmiehiä kunnostamaan kotisi käyttövesi- ja lämpöverkkojärjestelmän!

_______________________________________________________________________________

Tiesithän, että meiltä löytyy asiantuntijat myös omakotitalojen viemäri ja sähköjärjestelmien kuntotarkastuksiin!

 

 

Kategoriat: Ajankohtaista, Käyttövesiremontti, Lämpöverkkoremontti, Yleinen |