Putkiremontti Pirkanmaalla – helppous yllätti

Putkiremontti Pirkanmaalla suoritettiin Kotisunin toimesta ja auttava käsi saapui Pirkanmaan Pälkäneellä asuvien Merja ja Jouko Gripin avuksi juuri kreivin aikaan. Vuonna 1983 rakennetun omakotitalon putkisto oli alkuperäinen, ja ongelmia oli jo alkanut ilmestyä. Käyttövesiputkien liitoksissa oli vuotoja, ja lisäksi Merjaa huolestutti kuinka pitkään talon alkuperäinen kuumavesiboileri kestää.

”Sehän olisi voinut koska tahansa rivahtaa”, Merja tokaisee.

Remonttipäätös kypsyi, kun KotiSunin edustaja otti yhteyttä ja remontin yksityiskohdat käytiin tarkkaan läpi pariskunnan kanssa. Kartoituksen jälkeen päädyttiin uusimaan talon alkuperäiset käyttövesiputket. Viemäri kuvattiin ja todettiin hyväkuntoiseksi, joten sukittamisen sijaan tehtiin viemärihuuhtelu.

Jouko Gripiä huolestutti aluksi se, kuinka paljon remontti tulisi vaikuttamaan elämään. Pitäisikö vesi hakea jäätyneestä järvestä ja peseytyä puulämmitteisessä rantasaunassa talvipakkasella? Pelot osoittautuivat turhiksi, sillä KotiSun hoiti homman nopeasti.

”Vesi oli pois vain muutaman tunnin. Remontista ei ollut käytännön haittaa normaalille elämälle”, Jouko sanoo.

Käyttövesiputkien uusiminen kesti neljä päivää ja viemärihuuhtelu vajaan päivän. Työn ajaksi asunto suojattiin tarkkaan.

”Työ tehtiin ammattitaitoisesti ja tosi siistejä olivat, kun tekivät täällä sisätöitä. Kengätkin jättivät eteiseen”, Merja lisää.

Pariskunta suosittelee muitakin toimimaan ajoissa, jos putkiston ikä ja kunto askarruttavat. Gripeillä remonttipäätöksen syntyminen oli vähällä jäädä liian myöhäiseksi jo ilmenneiden putkivuotojen vuoksi.

”Halvemmaksi se tulee, kun toimii ajoissa. Meillä ei onneksi ollut päässyt kosteutta rakenteisiin”, Jouko järkeilee.

Gripien kodissa on nyt tyylikkäät uudet hanat ja Hencon komposiittiputket, joille myönnetään KotiSunin asentamina 30 vuoden takuu. Omakotitalon putkiremontti antaa asumisen turvaa pitkälle tulevaisuuteen, mutta omakotiasujalla ei remontointi lopu koskaan.

”Nyt kun kylpyhuoneessa on uudet putket ja hanat, niin kylpyhuone pitäisi remontoida! Ovat jo vähän kulahtaneita nuo vanhat laatat”, Merja naurahtaa.

Kategoriat: Käyttövesiremontti, Kokemuksia |