SUKITUS OLI HYVÄ TAPA TOTEUTTAA VIEMÄRIREMONTTI

Niemiset ovat tyytyväisiä valittuaan sukituksen talonsa viemäriremontin toteutustavaksi. KotiSunin työskentelystä heille jäi positiivisimpana mieleen asukkaiden ajan tasalla pitäminen.

VIEMÄRIKUVAUS OSOITTI PUTKIEN KUNNON

Akaalaisten Pirjo ja Pentti Niemisen 1,5-kerroksisessa, 50-luvulla rakennetussa omakotitalossa oli alkanut olla ongelmia viemäreiden toiminnan kanssa. Viemärit olivat alkuperäiset eivätkä ne enää vetäneet kunnolla.

KotiSun sattui sopivaan saumaan ottaessaan yhteyttä heihin viemärikuvauksen tiimoilta.

– Isännälle soitettiin ja tarjottiin viemäriputkien kuvausta. Kuvauksen perusteella todettiin, että jotain tarvitsisi tehdä. Vanhat valurautaputket olivat ryytyneet, ja esimerkiksi keittiön lavuaarin kohdalla viemäriputkessa ei ollut paljonkaan aukkoa jäljellä, kuvailee Pirjo Nieminen lähtötilannetta.

SOVITTUA NOPEAMPI VIEMÄRIREMONTTI

Ratkaisuksi tilanteeseen Niemisille ehdotettiin viemärin sukitusta. Sitä päästiin toteuttamaan vähän ennen joulua 2015. Viemäriputket sukitettiin aina talon yläkerrasta kaivolle saakka.

Niemisille jäi kaiken kaikkian hyvät kokemukset KotiSunin hoitamasta viemäriremontista.

– Remontti sujui mallikkaasti, ei ollut mitään moittimista. Pojat tulivat aloittamaan remontin maanantaiaamuna, ja torstaina oli hommat jo tehty. Alun perin viemäriremontin kestoksi oli sovittu viisi päivää, mutta pojat saivat sen neljässä päivässä hoidettua, Pirjo kertoo.

Niemiset pystyivät asumaan talossaan myös viemäriremontin ajan. Näkyvin ero tavalliseen arkeen oli pihalle tuotu bajamaja, joka korvasi sisä-wc:n.

– Onneksi ei ollut kovia pakkasia! Pirjo naurahtaa.

– Remontin keskellä eläminen ei sinänsä ollut mitään uutta meille, mutta KotiSunin asentajat ottivat hyvin asukkaat huomioon. He kysyivät, saavatko tehdä töitä myöhäänkin, johon vastasimme, että niin myöhään kuin vain jaksavat tehdä.

SUKITUS OLI HYVÄ VALINTA VIEMÄRIREMONTIN TOTEUTUSTAVAKSI

Remontin edetessä Niemiset pidettiin hyvin ajan tasalla tapahtumien kulusta ja he saivat seurata uusien putkien valmistumista.

– Aina kun yksi vaihe saatiin tehtyä, pojat kuvasivat putket ja selostivat sekä näyttivät meille, mitä tekivät. Isäntä oli suurimmaksi osaksi hommaa seuraamassa, Pirjo kertoo.

– Myös siisteys otettiin työssä hyvin huomioon. Pojat suojasivat ne kohdat, jotka olivat suojattavissa, ja pitivät työpaikan siistinä. Toiminta oli kaikin puolin asiallista.

Uusi putkisto on lähtenyt toimimaan hyvin ja Niemiset ovat tyytyväisiä siihen, että valitsivat viemäriremontin tekijäksi KotiSunin ja toteutustavaksi sukituksen.

– Meille annettiin lopputuloksen toimivuudesta hyvät takuut, ja jos jotain ongelmaa tulee, voimme soittaa KotiSunille, Pirjo sanoo.

– Suosittelen heitä ja sukitusta mielelläni muillekin. Jos remontti olisi tehty jollain muulla tavalla, olisi pitänyt purkaa lattioita ja seiniä. Remontti oli paljon kätevämpi tällä systeemillä – ei tarvinnut purkaa mitään.

Kategoriat: Kokemuksia, Viemäriremontti |