VALURAUTAISEN VIEMÄRIN PINNOITUS OMAKOTITALOSSA

Kangasalalla asuvien Paavo ja Marja Liimataisen omakotitaloon tehtiin huhtikuun alussa viemärin pinnoitus. Remontti ei häirinnyt asukkaiden elämää eikä edes pääsiäisen viettoa.

PUTKISTON TARKASTUS KUIN TILAUKSESTA

Paavo ja Marja Liimataisen vuonna 1965 valmistunutta omakotitaloa oli peruskunnostettu, mutta oli selvää, että putkiremontti olisi väistämätön lähitulevaisuudessa. Itsekin rakennusalalla toiminut Paavo pelkäsi sitä, millainen pommi talon alla oikein odotti.

– Mitään selviä vaurioita ei putkistoissa tiettävästi ollut, mutta kun tietää asioista liikaa, niin oli selvää, että putkiremontti oli jo ajankohtainen tämänikäisille putkistoille, Paavo sanoo.

Yksikerroksisessa tiilitalossa oli tehty peruskorjauksia matkan varrella: käyttövesiputkisto oli uusittu katon rajaan vuonna 2005 ja lämmitysverkosto vuonna 2014. Kuin tilauksesta KotiSunin edustaja tuli koputtamaan ovelle.

– KotiSunilta tuli mies käymään ja kyselemään, saisiko kuvata putkia sisältä. Hänellä oli tietenkin mukanaan pelit ja vehkeet, ja kun hyvään saumaan sattui, niin mikäs siinä.

Talon putket kuvattiin sisältäpäin ja katsottiin, mikä talon tilanne oli. Selvisi, että talon alla oli valurautaputket, eikä tulos ollut yllättävä.

– Kun katselimme kuvia kamerasta, huomasimme valuraudan menneen pahannäköiseksi. Mietimme, miten tilanne korjattaisiin, ja vaihtoehtoina olivat viemärin sukitus ja viemärin pinnoitus. Päädyimme lopulta pinnoitukseen, Paavo muistelee.

OVELTA KUULUI ILOINEN ”HYVÄÄ HUOMENTA”

Siitä huolimatta, etteivät Liimataiset olleet aikaisemmin kuulleet KotiSunista, he pääsivät sopimukseen. Tarjouksen jälkeen tehtiin diili ja sovittiin remontin aikataulut.

– Sovimme, että asuisimme paikan päällä koko remontin ajan, vaikka se tarkoittikin elämistä rintamaolosuhteissa. Se ei haitannut, sillä remontin ajaksi meille toimitettiin käyttöön biokäymälä, Paavo kertoo.

Koska asukkaat asuivat kotona heillä oli koko ajan kontrolli tilanteesta ja yhteydenpito KotiSuniin sujui hyvin. Erityisesti kehuja sai työmiesten ahkeruus ja ulospäin suuntautuneisuus.

– Yhteydenpito sujui vallan mainiosti ja asianomaisten kanssa oli kauhean kiva jutella. He ilmoittivat aina, jos olivat poissa paikalta vaikka hakemassa jotain. Aamut alkoivat aina mukavasti, kun ovelta kuului iloinen ”hyvää huomenta”, Marja hymähtää.

Suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin, ja ainut yllättävä tilanne tuli keittiön puolelta. Keittiöhaaran lähtöpään putkissa oli ilmennyt suurempi vaurio, joka toi remonttiin odottamatonta ylimääräistä miettimistä.

– Pinnoitusta ei pystytty vaurioon tekemään. Putkessa oli kolme pientä reikää, joita yritettiin paikata sukittamallakin, mutta se ei ottanut onnistuakseen. Loppujen lopuksi varastossa jouduttiin kaivamaan putki ylös ja tekemään muoviputkella ohitus. Kaikki meni onneksi sen jälkeen hyvin, Paavo kertoo.

PAIKKOJEN SUOJAUS ENSILUOKKAISTA

Remontti Liimataisten talossa kesti kahdeksan päivää ajoittuen pääsiäispyhien molemmille puolille, eikä aikataulu heittänyt kuin yhdellä päivällä suunnitellusta. Muita erikoisjärjestelyjä biokäymälän lisäksi ei tarvittu, ellei lukuun lasketa tavanomaisia talon sisäpintojen suojauksia.

– Täytyy sanoa, että oli hyvin tehty suojaus, ei pahemmin tullut pintavaurioita. Lattiat ja seinien alaosat oli kauttaaltaan suojattu, jotta työkalut ja letkut eivät kolhisi niitä, Paavo toteaa.

– Paikat oli suojattu tosi hyvin, remontti kun tuo aina omat mellakkansa. Loppusiivous tehtiin hyvin ja oli hienoa, että suojaukset otettiin pois pääsiäispyhiksi, Marja lisää.

Kehuja saa myös remonttia tehnyt työporukka sekä aikataulujen pitävyys. Työmiesten kanssa pystyi keskustelemaan huumoripitoisella asenteella.

– Parasta KotiSunin remontissa oli porukka, joka ei lipsunut aikataulusta, kuten yleensä tuppaa olemaan tapana näissä hommissa. He olivat hyvin aikatauluttaneet hommansa, jotta he saivat ne valmiiksi ja kaikki meni kohdilleen. Ei päässyt tulemaan mitään yllätyksiä, Paavo kertoo.

– Parasta oli luontevuus, asiallisuus ja asioista tiedottaminen. Ei löydy mitään, mistä moittia, Marja sanoo.

Liimataisille jäi remontista hyvä maku ja he suosittelisivat yritystä muillekin. Hyvä lopputulos näkyi myös remontin jälkeisissä putkien uudelleenkuvauksissa.

– Oli sellainen työrupeama, että sujuvasti meni ja hauskaa oli. Hyvä kun tuli tehtyä, Marja naurahtaa.

Ole rohkeasti yhteydessä KotiSuniin, jos viemärin pinnoitus on ajankohtaista teille!

Kategoriat: Kokemuksia, Viemäriremontti |