Monipuolinen putkiremontti ja viemärihuolto Turussa

KotiSunin edustajan tarjotessa ilmaista viemärikuvausta ja kartoituskäyntiä, oli idea huolto- ja saneeraustyöstä kytenyt jo hetken Helena Pousin mielessä. Molemmat työt suoritettiin KotiSunin* toimesta.

Sysäys saneeraustarpeeseen uutisista

Vuonna 1984 rakennetussa omakotitalossa asuva Pousi alkoi miettimään oman kiinteistönsä talotekniikan saneeraustarvetta nähdessään mediassa uutisia aiheeseen liittyen. Uutisissa kerrottiin yli 30 vuotta vanhojen talojen kohtaavan putkisto-ongelmia.
”Alun perin uutisten kautta nousi tietoisuus, että tämän ikäisissä taloissa pitää uusia putkistoja. Halusin tarkistaa, että kaikki on kunnossa”, Helena kertoo.
Samoihin aikoihin KotiSun tarjosi hänelle ilmaista viemärikuvausta, missä kameran avulla pääsi katsomaan viemärin reaaliaikaisen kunnon. Putkiston kartoituskäynnillä annettiin arvio putkiston kunnosta sekä laskettiin tarjous niiden uudistamisesta. Tuttavalta kuullun, myönteisen kokemuksen myötä KotiSun otettiin saneerauskumppaniksi ja lopulta kiinteistössä uusittiin käyttövesijärjestelmä, osittain lämpöverkkojärjestelmä ja viemärit huollettiin. Urakoitsijan valinnassa vaikuttivat tuttavan suosituksen lisäksi yrityksen koko ja vakavaraisuus.

Asentajien ammattitaito nousi esiin

Työt toteutettiin toisistaan erillisinä kokonaisuuksina, aloittaen viemärihuollosta. Muovinen viemäri huollettiin ja kertynyt lika poistui huuhtelun myötä. Positiivisen huoltokokemuksen myötä Pousi valitsi tarjousta kilpailuttamatta KotiSunin uudestaan saneerauskumppaniksi käyttövesi- ja lämpöverkkoputkiston uudistukselle.
”Jos viemärihuollosta olisi jäänyt negatiivinen kuva, olisin miettinyt pidempään”, Helena mainitsee.
Kupariset käyttövesiputket olivat kiinteistössä alkuperäiset ja niille oli kertynyt käyttöikää yli 30 vuotta. Asennuksen alkaessa työvaiheet kuvailtiin läpi ja työ tehtiin huolellisesti ja asiallisesti. Asentajat toivat omia näkemyksiään työn toteuttamisesta esiin ja heidän idearikkaus oli Pousille mieluisaa.
”Toiveitani kuunneltiin ja se oli kullan arvoista. Asennuksen yksi kohta jäi mietityttämään, mutta selvisi, että kohta oli pakko vetää asentajien asentamalla tavalla. Työnjäljessä ei ole moitittavaa ja putkivedot ovat siistit. Erityisen mieluisaa oli varastohuoneen vanhojen putkien uusiminen, jonka myötä huone miellyttää silmää ja on hyötykäytössä”, täsmentää Helena.

Pinta-asennus huojensi arkea

Pousi kuvailee tehtyjen töiden myötä tullutta olotilamuutosta. Tietäen putkiston olevan kunnossa ja nykysäädösten mukaisesti vedetty, asukas sai rauhaa itselleen. Suhtautuminen rakenteiden pintaan asennettuihin putkiin muuttui saneerauksen myötä.
”Ensi alkuun olin huolissani. Mutta putket vedettiin hyvin keittiön yläsokkeleihin, joista ne ei näy ollenkaan. Silmä on jo tottunut wc-tilassa näkyviin putkiin, eivätkä ne häiritse”, kommentoi Helena.
Viemärihuolto- ja putkisaneerauskokemusten jälkeen Pousi voi suositella KotiSunia ja kertoo niin tehneensä. Vastaavien päätöksien kynnyksellä olevat omakotitaloasujat saavat asukkaalta vinkkejä.
”Katsokaa firman tiedot netistä ja tutkikaa, ovatko yrityksen asiat kunnossa. Suosin suomalaisia tekijöitä ja halusin pitää saman linjan myös saneeraustöissä. Remonttitarve tulee jossain vaiheessa vastaan, mutta tehdyn remontin myötä saa suuren mielenrauhan.”

Kategoriat: Ajankohtaista, Käyttövesiremontti, Kokemuksia, Viemärihuolto, Viemäriremontti |