Viemärin puhdistus ehkäisee vesivahinkoja

viemärin puhdistus

 

Viemäriputkiston puhdistus on hyvä tehdä tietyin väliajoin tai viimeistään ongelmien ilmetessä. Näin vältytään vesivahingoilta ja pidennetään putkiston käyttöikää.

MIKSI VIEMÄRI PITÄÄ PUHDISTAA SÄÄNNÖLLISESTI?

Viemäriputkien seinämiin kertyy normaalissakin käytössä pikkuhiljaa esimerkiksi rasvaa, hiuksia ja hiekkaa, jotka ahtauttavat putkia. Viemärin tukkiutuminen voi aiheuttaa hajuhaittoja ja pahimmillaan tukos saattaa johtaa vesivahinkoon, joka tulee todella kalliiksi.

Säännöllisellä viemärin puhdistuksella tukkeutumisongelmat voidaan ennaltaehkäistä ilman että asumista häiritseviä haittoja ehtii tulla. Samalla pidennetään viemäriputkiston elinkaarta.

viemärin puhdistus KotiSun
Viemäri 30v. käytön jälkeen
viemärin puhdistus
Puhdistettu viemäri

MILLOIN VIEMÄRI ON PUHDISTUKSEN TARPEESSA?

Riittävä viemärin huoltoväli on yleensä 10–15 vuotta, mutta puhdistustoimenpiteitä voidaan tarvita useamminkin.

Puhdistuksen tarpeessa olevan viemärin tunnistaa ensinnäkin siitä, että se ei vedä kunnolla. Tukkeutuneesta viemäristä nousee myös pahaa hajua asuntoon ja sieltä saattaa kuulua outoja ääniä. Tukostilanteessa kannattaa pyytää aikailematta ammattilainen paikalle ennen kuin vesi tulvii asuntoon.

MITEN VIEMÄRIN PUHDISTUS TEHDÄÄN?

Viemärin puhdistuksen aluksi on syytä arvioida putkien kunto ja se, millaisia toimenpiteitä ne kestävät. Putkien ollessa riittävän hyvässä kunnossa ensisijainen puhdistuskeino on painehuuhtelu, jossa putken sisäpinta pestään puhtaaksi vedellä.

Jos painehuuhtelu ei auta, putket puhdistetaan harjoilla ja rasseilla, ja huuhdellaan sen jälkeen vielä painevedellä. Ellei tukos edelleenkään helpota, on seuraava konsti imuauto, jonka paineletkulla putket saadaan tehokkaasti puhtaiksi.

Ota yhteyttä meihin, jos viemäriremontti on ajankohtaista teille!

Kategoriat: Ajankohtaista, Viemäriremontti, Yleinen |