Viemärin puhdistus ehkäisee vesivahinkoja

 

viemärin puhdistus

 

Viemäriputkiston puhdistus on hyvä tehdä tietyin väliajoin tai viimeistään ongelmien ilmetessä. Näin vältytään vesivahingoilta ja pidennetään putkiston käyttöikää.

 

MIKSI VIEMÄRI PITÄÄ PUHDISTAA SÄÄNNÖLLISESTI?

Viemäriputkien seinämiin kertyy normaalissakin käytössä pikkuhiljaa esimerkiksi rasvaa, hiuksia ja hiekkaa, jotka ahtauttavat putkia. Viemärin tukkiutuminen voi aiheuttaa hajuhaittoja ja pahimmillaan tukos saattaa johtaa vesivahinkoon, joka tulee todella kalliiksi.

Säännöllisellä viemärin puhdistuksella tukkeutumisongelmat voidaan ennaltaehkäistä ilman että asumista häiritseviä haittoja ehtii tulla. Samalla pidennetään viemäriputkiston elinkaarta.

viemärin puhdistus KotiSun
Viemäri 30v. käytön jälkeen
viemärin puhdistus
Puhdas viemäri

MILLOIN VIEMÄRI ON PUHDISTUKSEN TARPEESSA?

Riittävä viemärin huoltoväli on yleensä 10–15 vuotta, mutta puhdistustoimenpiteitä voidaan tarvita useamminkin.

Puhdistuksen tarpeessa olevan viemärin tunnistaa ensinnäkin siitä, että se ei vedä kunnolla. Tukkeutuneesta viemäristä nousee myös pahaa hajua asuntoon ja sieltä saattaa kuulua outoja ääniä. Tukostilanteessa kannattaa pyytää aikailematta ammattilainen paikalle ennen kuin vesi tulvii asuntoon.

MITEN VIEMÄRIN PUHDISTUS TEHDÄÄN?

Ennen työmme aloitusta suojaamme kotisi pinnat huolellisesti. Sen jälkeen avaamme viemäripisteistä reitit putkistoon ja kuvaamme kaikki putket viemärikameralla. Näin pääset katsomaan yhdessä asentajamme kanssa, millainen on kotisi viemärin lähtötilanne.

Seuraavaksi aloitamme viemärin puhdistuksen hellävaraisella harjapesurilla. Harjaa pyöritetään mekaanisesti työhön suunnitellulla laitteella. Asentajan liikutellessa harjapesuria edestakaisin putkessa, sitkeimmätkin liat lähtevät tehokkaasti irtoamaan viemärin seinämiltä. Aluksi harjaamme kaikki runkoviemäriin liittyvät haaralinjat puhtaaksi. Sen jälkeen runkoviemäri harjataan tai pestään paineistetulla vedellä puhtaaksi.

Kun kaikki kotisi viemärit on pesty putipuhtaaksi, kuvaamme koko putkijärjestelmän jälleen viemärikameralla. Puhtaasta putkesta näemme, jos siihen on ajan saatossa syntynyt vauroita. Mikäli vikoja havaitaan, huoltoasentaja kirjaa nämä ylös loppuraporttiin ja antaa suositukset mahdollisista korjaustoimenpiteistä.

Työn lopuksi saat kirjallisen loppuraportin itsellesi sekä muistitikun, jossa on kaikki kuvaamamme materiaali viemäristäsi ennen ja jälkeen viemärihuollon. Ennen kuin automme takavalot näkyvät kotikatusi päässä, siivoamme tietysti työmme jäljet huolellisesti ja keräämme mukaamme kaikki viemärihuollossa syntyneet roskat ja jätteet.


Seuraa livekuvaa viemäristäsi. Asiantuntijamme kuvaa viemärisi maksutta!

Oletko havainnut viemärisi toiminnassa ongelmia tai onko edellisestä puhdistuksesta vierähtänyt jo yli 15 vuotta? Ota meihin yhteyttä, niin viemäriasiantuntijamme kuvaa viemärisi maksutta. Hän saapuu sovittuna ajankohtana kotiisi ja antaa sinulle viemärikuvauksen perusteella suositukset mahdollisista ajankohtaisista huoltotoimenpiteistä sekä arvokasta tietoa putkistosi nykykunnosta täysin kustannuksitta.

Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle pian!

Kategoriat: Ajankohtaista, Viemäriremontti, Yleinen |