Viemärin sukitus muutti mielikuvat viemäriremontista Niinisalossa

Kankaanpään Niinisalossa asuvien Mika ja Kirsi Snellmanin omakotitaloon tehtiin viemäriputkien sukitus. Putkiremontille oli tarve, sillä putket olivat jo pahasti tukossa.

Vain kolmen päivän remontti

KotiSunin huhtikuun alussa toteuttama viemärin sukitus karisti Kankaanpään Niinisalossa asuvan Mika Snellmanin pelot putkiremontin vaikeudesta. Snellman oli vuosikausien ajan siirtänyt putkiremontin teettämistä, koska oli kuvitellut sen suuritöiseksi ja elämää vaikeuttavaksi asiaksi.
Totuus oli toinen: remontti kesti kaikkinensa vain kolme päivää, eikä aiheuttanut ylimääräistä huolta Snellmanin ja hänen vaimonsa Kirsin arkeen.
– Kaikki sujui todella hienosti ja paljon nopeammin kuin osasin ajatellakaan, Snellman kertoo.

Viemärikuvaus paljasti tukokset

Viemärin sukitukseen päädyttiin, kun KotiSunin edustaja kävi alkuvuonna Snellmaneilla kartoittamassa ja kuvaamassa vuonna 1968 rakennetun omakotitalon putkien kunnon.
– Putket olivat niin tukossa, että kameralla ei päässyt katsomaan kuin puoli metriä.
Erityistoiveita Snellmaneilla ei ollut, vaan he halusivat antaa ammattilaisille vapaat kädet.

Sukituksessa viemäriputkistoon asennetaan epoksilla kyllästetty sukka, joka muodostaa kovettuessaan erittäin kestävän itsekantavan rakenteen. Viemärin sukituksessa rakenteita ei tarvitse avata. Sukitus lisää putkiston käyttöikää helposti 50 vuodella.

Snellmanit olisivat voineet remontin ajan asua huoletta kotonaankin, sillä KotiSun olisi järjestänyt paikalle tarvittaessa esimerkiksi kuivakäymälän. Pariskunta päätti kahden tiibetinspanielinsa hoitamisen helpottamiseksi kuitenkin vuokrata mökin puolen kilometrin päästä kotoaan. Sieltä pystyi myös kätevästi vierailemaan seuraamassa remontin edistymistä.
Snellmanilla on vain hyvää sanottavaa KotiSunin työparin toiminnasta ja siitä, miten häntä informoitiin remontin etenemisestä.
– Joka kerta, kun tulin käymään, pojat kertoivat, mitä ovat tekemässä.

Erityiskiitokset asentajien siisteydestä

Erityisesti Snellman haluaa kiittää asentajia siisteydestä. Kaikki tavarat, esimerkiksi väliovet ja roskakaapit, oli remontin päätteeksi pantu paikoilleen ja paikat oli siivottu. Kun sama asentajakaksikko seuraavalla viikolla tuli naapuriin tekemään vastaavaa remonttia, Snellmanin vaimo kävi erikseen kiittämässä heitä siisteydestä.
– Silloin vanhempi asentaja taputti rintaansa ja sanoi, että teki sydämelle hyvää kuulla tuollaista palautetta, Snellman muistelee.

Snellmanit ovat huomanneet putkiremontin jäljet konkreettisesti. Hajuhaittoja ei enää ole, pannuhuoneen lattiakaivo ei enää kuivu eikä kylpyhuoneen lavuaaristakaan kupli vettä.
– Nyt kun röörit ovat auki, hyvä kun vesi ehtii altaaseen jäädä, Snellman lohkaisee.
Hän sanoo mielikuviensa putkiremontista muuttuneen totaalisesti KotiSunin tekemän viemärin sukituksen myötä. Snellman oli 18 vuoden ajan pelännyt, että putkiremontin vuoksi esimerkiksi lattiat joudutaan piikkaamaan auki. Nyt hän voi kertoa eteenpäin erilaista tarinaa.
– Olen hyvin monelle tuttavalle kertonut, mitä meillä tehtiin ja kuinka vaivatonta ja fiksua se oli. Ei tästä ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa.

Kategoriat: Ajankohtaista, Kokemuksia, Viemärin sukitus, Viemäriremontti |