Viemärin sukitus vai pinnoitus?

Mikään ei ole ikuista, eivät edes viemäriputket. Putkiston käyttöiäksi arvioidaan yleensä noin viisikymmentä vuotta, mutta riskit kasvavat jo sitä ennen. Kun mittarissa alkaa olla yli kolmekymmentä, on yleensä syytä alkaa pohtia viemäriremonttia. Remonttitarve kannattaa kartoittaa asiantuntijalla, jos tuntee huolta viemäriputkien kunnosta. Itse remontin voi nykyään toteuttaa monella tavalla. Onko syytä valita viemärin sukitus vai pinnoitus?

Perinteisesti viemäriremontti on tarkoittanut raskaita purkutöitä ja uusien putkien asentamista. Siinä saavat kodin pinnat kyytiä, on meteliä ja pölyä, hintalappu on kymmeniä tuhansia euroja ja aikaa kuluu. Käytännössä asukkaat joutuvat etsimään vuokra-asunnon työn ajaksi. Väistötiloissa asuminen tuottaa päälle oman rahanmenonsa.

Perinteinen viemäriremontti on suuri ponnistus monessa mielessä. Se edellyttää asukkailta paljon kykyä sietää epävarmuutta ja epämukavuutta. Myös työn määrä on mittava. Se vie paljon aikaa, mutta ei mitään niin huonoa ettei jotain hyvääkin: ainakin saat runsaat kotitalousvähennykset.

Jos perinteinen viemäriremontti ei tunnu omalta, voit valita usean kevyen vaihtoehdon välillä, joissa vanhoille putkille kunnostetaan kymmeniä vuosia lisää käyttöikää. Vaihtoehtoja ovat pinnoitus, sukitus ja ruiskuvalu. KotiSun Viemäripalvelut toteuttaa remontin sukituksella.

Viemärisukitus on turvallinen vaihtoehto

Nopea ja edullinen putkiremontti on mahdollinen ilman että laadusta tarvitsee tinkiä. Viemärin sukitus kannattaa, sillä se on niin sanotuista helpoista viemärin saneeraustavoista tasalaatuisin ja luotettavin. Sukitus sopii kotiisi olipa viemärisi tehty betonista, valuraudasta tai muovista. Sukitukset sopivat useimmille viemäriputkille ja sopivuus tarkistetaan aina ennen työn aloittamista.

Ennen varsinaista kunnostustyön aloittamista putkilinjastot kuvataan viemärikameralla. Sinua todennäköisesti kiinnostaa nähdä kotisi putkien kunto, ja ilmainen viemärikuvauksemme antaa tähän mahdollisuuden. Seuraavaksi putket jyrsitään mekaanisesti, jolloin ne puhdistuvat tasaisesti sekä ylä- että alapinnoiltaan. Samalla putkiston mahdolliset rakenteelliset heikkoudet, kuten halkeamat, paljastuvat.

Mekaanisen puhdistuksen jälkeen kuivan putken sisään syötetään sukka, joka on kyllästetty epoksilla. Sukka työntyy putkeen paineilmalla ja se on etukäteen leikattu sopivan mittaiseksi. Uusi epoksisukkaputki täyttää vanhan viemärikanavan tiiviisti muodostaen uuden itsekantavan rakenteen. Käytännössä saat siis uuden putket! Vanha toki jää paikoilleen, sillä purkutöitä ei tarvitse tehdä. Sukan kovettumisaika on epoksista riippuen muutamasta tunnista 12 tuntiin.

Muita työtapoja ovat ruiskuvalu ja pinnoitus

Sukituksen lisäksi muita ”kevyempiä” putkiremonttimenetelmiä ovat ruiskuvalu ja pinnoitus. Niiden etuna on sukituksen tavoin nopeus ja vaivattomuus, mutta ne ovat myös työteknisesti hyvin vaativia. Tämän vuoksi tasalaatuista lopputulosta ei aina saavuteta. Ongelmia aiheuttaa epätasainen valujälki, joka on omiaan synnyttämään uusia viemäritukoksia.

Kysymys siis kuuluu viemärin sukitus vai pinnoitus? Kun kyse on omasta kodista, on syytä pelata varman päälle. Luotamme sukkaan, se sopii sinullekin.

Ole yhteydessä meihin, jos sinulla ilmenee kysymyksiä liittyen viemärin sukitukseen tai varaa maksuton viemärin kuvaus!

 

 

Kategoriat: Viemäriremontti, Yleinen |