VIEMÄRIPUTKISTON SANEERAUS NOPEASTI JA TARKASTI

Kalevi Hanhisuon rintamamiestalon viemäriongelmat ratkesivat kerralla KotiSunin suoritettua viemärin sukituksen. Remontti saatiin alulle jopa kuukausi suunniteltua aikaisemmin.

SOITTO TULI KUIN TILAUKSESTA

Viemäriremontti Kalevi Hanhisuon talossa tuli ajankohtaiseksi, kun vanhat viemärit eivät enää kunnolla vetäneet. Putkistot olivat jatkuvasti tukossa, ja niitä jouduttiin tyhjentämään jopa pari kertaa viikossa.

– Putkiremonttia oli mietitty perheen kesken jo jonkin aikaa. Soitto KotiSunin edustajalta tuli kuin tilauksesta, heillä kun sattui olemaan silloin keikkaa samalla alueella ja samalla he kyselivät muidenkin asuntojen putkien kuntoja.

Vuoden -55 tienoilla Ikuriin rakennetussa rintamamiestalossa oli vielä alkuperäiset viemäriputkistot, joiden kunto oli kyseenalainen.

– Edustaja kyseli talon tilannetta ja sitä, milloin putket oli viimeksi tarkastettu. Sovimme sen pohjalta sitten yhdessä tapaamisen.

ALKUUN PÄÄSTIIN SUUNNITELTUA AIKAISEMMIN

Edustaja toi tullessaan kameran, jonka avulla tarkastettiin putkiston kunto. Kuvien tutkimisen jälkeen Hanhisuo ja edustaja päättivät yhteistuumin, että talossa olisi korkea aika suorittaa viemärisaneeraus.

– Minäkin niitä kuvia katselin ja aika sokkeloista ja tukkoisen näköistä oli. Pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen ja hintakin sopi, joten sanoin, että annetaan vaan mennä, Hanhisuo kertoo.

Ei kestänyt kauankaan, kun työmiehet saapuivat aloittamaan viisipäiväisen remontin. Hanhisuo oli tyytyväinen siihen, että saneeraus saatiin aluilleen niinkin nopeasti.

– Remontti oli alun perin suunniteltu kesä-heinäkuulle, mutta se saatiinkin jo toukokuun alkuun, mikä yllätti positiivisesti, Hanhisuo muistelee.

KotiSun oli aktiivisesti yhteydessä Hanhisuohon koko remontin ajan. Puheluita vaihdeltiin päivittäin, ja niissä keskusteltiin remonttia koskevista yksityiskohdista. Kiitosta sai se, että asioista kysyttiin aina ensin luvat, jos aiottiin tehdä jotain suurempaa muutosta.

– Kävimme päivittäin talolla katsomassa tilannetta. Asuimme remontin aikana matkailuvaunussamme ja haimme tietenkin päivittäin postit. Kissatkin täytyi käydä päästämässä välillä ulos, Hanhisuo hymähtää.

TARKKAA JA SIISTIÄ TYÖTÄ KOKO REMONTIN AJAN

Projektin aikataulussa pysyttiin hyvin, lukuun ottamatta pientä viivästystä. Remontin viimeisenä päivänä tarkastuksessa kävi ilmi, että oli sattunut pieni virhe.

– Putkessa oli noin 5–10 sentin käyttämätön tila liitoskohdassa, eikä tarkastaja ollut tyytyväinen. Heti kerrottiin, että maanantaina tultaisiin tekemään hommat loppuun. Viikonlopun jälkeen virhe tultiin korjaamaan, ja jo viiden aikaan päästiin täyttämään viemärit vedellä. Aikataulu ei siis heittänyt kuin päivällä, mikä oli positiivinen yllätys.

Remontista jäi Hanhisuolle hyvä mieli. Suuria ongelmia ei ollut ilmennyt, eikä niitä Hanhisuon mukaan varmasti tulekaan.

– Kaikki tilat oli hyvin suojattu koko remontin ajan, jottei lattioihin ja seiniin tullut mitään jälkiä. Paikkoja ei rikottu eikä naarmuja syntynyt minnekään, Hanhisuo kehuu.

Hanhisuo on jo suositellutkin KotiSunia tutuilleen, mutta heillä on ollut jo remontti tehtynä tai ei ole juuri sillä hetkellä ollut tarvetta saneerata putkistoja.

– Mielessä on, että jos joku tulee kysymään, niin sanon, että ottakaa ihmeessä yhteyttä KotiSuniin. Ei voi muuta kuin kehua!

Kategoriat: Kokemuksia, Viemäriremontti |